Etsimme kokenutta tietoliikenneasiantuntijaa kasvattamaan verkkotiimiämme

Haluatko tulla kehittämään asiakkaiden tietoliikennepalveluita? Oletko työhösi sitoutunut tietoliikenneosaaja, joka haluaa oppia koko ajan lisää? Haluat haasteellisia tehtäviä ja oikeita käytännön töitä? Olet työssäsi oma-aloitteinen, järjestelmällinen ja palvelualtis.

Mikäli vastasit kyllä, hae meille töihin. Me tarjoamme sinulle paikan, jossa pääset kehittämään osaamistasi ja asiakkaiden tietoliikennepalveluita. Tehtäviisi kuuluvat mm. erilaisten tietoliikenneverkkojen suunnittelua, rakentamista ja ylläpitoa, IP-reitityksen suunnittelua, palomuurien määrittelyä ja ylläpitoa, tietoturvan kehittämistä ja kokonaisuuden hallintaa sekä valvontaa. Alan tekniikat ovat sinulle tuttuja, joten niitä ei tarvitse tässä luetella.

Lue lisää ja hae KuntaRekryn-sivujen kautta

Joki ICT tuuppaa kuntia digiloikkaan – Alueen kuntien yhteinen tietotekniikkayritys on laajentunut Oulun seudulle ja pohjoiseen Keski-Suomeen

Lue Seppo Kankaan toimittama juttu kokonaisuudessaan Kalajokilaakson verkkolehdestä 

Joki ICT:n toimitusjohtaja Petri Kinnusen mielestä kuntien sähköisissä palveluissa on vielä paljon kehitettävää

Meidän tehtävämme on vapauttaa kuntien voimavarat niiden päätehtävän eli palvelutuotannon hoitamiseen. Me huolehdimme siitä, että kuntien ICT-infra on sellainen, jonka päälle voi rakentaa hyvin toimivan ja tehokkaan kunnallisen palvelutoiminnan.

Näin kiteyttää toimitusjohtaja Petri Kinnunen kuntaomisteisen Joki ICT:n olemassaolon syyn. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta sitä se ei todellakaan ole.

Kunnissa on kymmeniä ellei satoja erilaisia järjestelmiä. Suljetut rajapinnat vaikeuttavat niiden yhteensovittamista. Yhteistyön kehittämiselle on suuri tarve, Kinnunen kertoo.

Yhteistyöllä kunnat luonnollisesti hakevat myös kustannussäästöjä. Niitä syntyy synergioiden kautta.

Kunnat ovat tehneet paljon päällekkäistä työtä. Samoja ongelmia on ratkottu yhtä aikaa monessa paikassa. Laajemmat hartiat tuovat myös toimintavarmuutta, Petri Kinnunen luettelee.

Järjestelmäprojekteissa yhteistyöstä on merkittävä hyöty, kun kunnat hankkivat tai päivittävät järjestelmiä yhtä aikaa. Se säästää rahaa ja aikaa.

Joki ICT syntyi aikoinaan Osuuskunta PPO:n ja alueen kuntien yhteisyritykseksi. Osuuskunta irtautui siitä vuonna 2016. Sen jälkeen yritys on kasvanut ja laajentunut erittäin voimakkaasti.

Liikevaihto ja henkilöstömäärä ovat kymmenkertaistuneet, Kinnunen kertoo.

Toimipaikat Joki ICT:llä on Ylivieskan pääpaikan lisäksi Raahessa, Kalajoella, Nivalassa, Haapavedellä ja Kannonkoskella. Henkilökuntaa on muissakin kunnissa.

Alkuperäisiä omistajakuntia on 17, jotka ovat osakkaina asukasluvun mukaisilla osakemäärillä. 2017 yhtiö päätti, että yhtiöön voidaan ottaa uusia osakkaita yhdellä osakkeella. Nyt omistajia kaikkiaan 31, joista kuntia on 23, kuntayhtymiä 5 ja kuntaomisteisia yhtiöitä 3.

Myös toimialue on laajentunut. Oulun seudulta osakkaiksi tulivat Kempele, Liminka ja Muhos. Samoin pohjoisen Keski-Suomen kuntia on liittynyt yhteistyöhön.

Laajentuminen on yleensä tapahtunut niin, että kunnan omat ICT-asiantuntijat siirtyvät Joki ICT:n palvelukseen. Sitä kautta henkilöstömäärä on kasvanut.

Olemme myös rekrytoineet uutta väkeä. Hyvä yhteistyö oppilaitosten kanssa on helpottanut osaavan työvoiman saantia, Kinnunen mainitsee.

Joki ICT:n omistajakuntaan kuuluvat myös koulutuskeskus Jedu sekä Raahen koulutuskuntayhtymä.

Omistajakuntien toivomuksesta Joki ICT satsaa nyt asiantuntijapalveluihin. Perustehtävänään yhtiö hoitaa myös kuntien tietoliikenneinfran, kapasiteetti- eli palvelinpalvelut sekä työasema- ja tukipalvelut.

Erityisesti tietosuojapalveluihin on tänä päivänä satsattava. Myös tiedolla johtaminen ja siihen tarvittavat työkalut ovat kunnissa tätä päivää, toimitusjohtaja Kinnunen mainitsee.

Kuntalaisille suunnattuja sähköisiä palveluja yritys kehittää Kunta-akkuna -hankkeessa. Parantamisen varaa siinäkin on.

Kunnilla on vielä paljon lomakepohjaisia palveluja, joista pitää oikeasti päästä jo pois. Kenttä on sirpaleinen. Yhdenmukaistamista ja yksinkertaistamista tarvitaan.

Nopea siirtymä etätyöhön korona-aikana haastoi niin Joki ICT:n kuin alueen kunnatkin.

Yhtenäinen tietoverkko helpotti siirtymää tosi paljon. VPN-verkko oli helppo toteuttaa, ja tukea kotikonttoriin voitiin antaa etähallinnalla ongelmatilanteissa. Muutos meni tosi sujuvasti, Petri Kinnunen kertoo.

Tietoturvan suurimmat haasteet liittyivät Kinnusen mukaan siihen, että etäyhteyden käyttäjät saatiin ymmärtämään, mitä työkaluja tai sovelluksia on turvallista käyttää.

Linjattiin nopeasti, mitä voi ja mitä missään tapauksessa ei voi käyttää. Turvattomimmat, kuten Whatsapp, rajattiin pois käytöstä. Perusinfra kyllä on kunnossa tietoturvankin puolesta.

Vanha totuus on, että tietoturvan heikoin lenkki löytyy työtuolin ja näppäimistön välissä.

Petri Kinnunen näkee laajemminkin etätyövalmiuksien edistämisen suurena alueellisena mahdollisuutena.

Kunnalliset kuituyhtiöt ovat tässä tärkeä lenkki. Yhteistyötä kannattaisi tiivistää.

 

 

Kyyjärven ja NopolaNewsIn uudet www-sivut

Kyyjärven kunnan ja NopolaNewsin uudet www-sivut on toteutettu sisällönhallinta- ja julkaisujärjestelmä Drupalilla. Sivujen toteutuksesta ulkoasuineen on toteuttanut websuunnittelija Mika Isopoussu yhdessä asiakkaan kanssa.

NopolaNews-sivut ovat toimineet vuodesta 2005 alkaen, tämä uudistus on kolmas sivujen toiminnan aikana. Tässä uudistustyössä vaihtui sivujen toimittaja ja julkaisujärjestelmä.

Tutustu ja ihastu!

NopolaNews-sivut tablettinäkymässä.
www.nopolanews.fi

 

Kyyjärven sivut mobiilinäkymässä.
www.kyyjarvi.fi

Ylivieskan kaupungin uudet www-sivut!

Ylivieskan kaupunki uudisti www-sivujensa ilmeen ja toiminnallisuuden. Ylivieskan kaupunki haluaa kehittää sivujaan asukkaita ja vierailijoita palvelevaksi kokonaisuudeksi. Sivujen ulkoasu noudattaa kaupungin brändiuudistusta ja niiden toteuttamisesta vastasi mainostoimisto Laboratorio Uleåborg.

Sivujen sisällönhallintajärjestelmänä on Joki ICT Oy:n kehittämä Kunta WordPress - verkkopalvelu. Verkkopalvelulla toteutettavat sivut ovat saavutettavat ja responsiiviset ja toiminnallisuuksissa on otettu huomioon erilaiset käyttäjät. 

Tutustu Ylivieskan uusiin sivuihin!

 

Ylivieskan www-sivut mobiilinäkymässä.

 

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän uudet verkkosivut julkaistu!

Mobiiliyhteensopivat ja saavutettavuusvaatimusten mukaiset sivut

Verkkosivut www.ras.fi ovat käyttäjä- ja mobiiliystävälliset ja ne on rakennettu teknisesti saavutettaviksi. Saavutettavuusvaatimukset on huomioitu myös sisällöntuotannossa opastavilla toiminnallisuuksilla. 

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymällä on mahdollisuus hyödyntää sisällöntuotannossa Suomi.fi-palvelutietovarantoa omien tarpeidensa mukaisesti.

Sivuston julkaisualustana on Drupal ja sivusto tarjotaan asiakkaalle Joki ICT Oy:n palveluna. Sivuston graafisen ilmeen on toteuttanut Joki ICT:n websuunnittelija Mika Isopoussu, joka vastasi myös sivuston asennuksesta ja toiminnallisuuksien käyttöönotosta. Sivuston valokuvat on Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän toimittamia.

Tutustu ja ihastu!

Joki ICT Oy:n koronavarautuminen

Joki ICT Oy ryhtynyt varotoimenpiteisiin palvelutuotantonsa ylläpitämiseksi koronan aiheuttaman poikkeustilan aikana.

Yhtiön henkilökuntaa on ohjeistettu tartunnan ja karanteenin varalta. Hoidamme työtehtäviämme mahdollisimman paljon etätöinä. Asiakaspalvelussamme käytämme ensisijaisesti sähköisiä välineitä.

Varamiesjärjestelyt on tehty ja tiimivastaavia on ohjeistettu sairastumis- ja karanteenitilanteiden varalta.
 

Pyhäjoen kunnan www-sivupäivitys

Pyhäjoen kunta päivitti www-sivujensa julkaisujärjestelmän. Nyt sivut on toteutettu Joki ICT Oy:n Drupal Kunta-palvelulla. Päivityksen myötä www-sivut ovat saavutettavuusvaatimusten mukaiset. 

Pyhäjoen www-sivujen ulkoasu ja sisältörakenne siirrettiin uusille sivuille. 

Uudet www-sivut ovat nyt teknisesti saavutettavat ja sivujen sisältöä voi käyttää ruudunlukijaohjelmilla. Sivuilla navigointi on helppoa ja onnistuu näppäimistöllä ja erilaisilla apuvälineillä.

Tutustu www-sivuihin! 

 

 

Raahen seudun kehityksen uudet www-sivut

Raahen seudun kehitys on Raahen seutukunnan eli Pyhäjoen, Siikajoen kuntien sekä Raahen kaupungin välinen yhteistyöorganisaatio. Raahen seudun kehitys tarjoaa yrityspalveluja, aluekehittämistä, sijoittumispalveluita sekä verkostojaan Raahen seutukunnan yrityksille.

Uusille www-sivuille www.raahenseudunkehitys.fi on toteutettu yrityksille vuorovaikutteisia sähköisiä palveluita mm. palvelu, jolla yritykset voivat ilmoittaa omista tapahtumista ja/tai uutisista. Yritykset voivat myös ilmoittaa myynnissä tai vuokrattavissa olevista toimitiloista sekä avoimista työpaikoistaan.

Raahen seudun kehityksen www-sivut ovat responsiiviset ja saavutettavat. Sivujen teknisestä toteutuksesta on vastannut Mika Isopoussu Joki ICT Oy:lta. Ulkoasu on Raahen kaupungin brändin mukainen.

Sähköisen asioinnin työpaja

Tule mukaan vaikuttamaan! 

Aika ja paikka

pe 24.1. klo 8:30 - 15:30,
Kylpylähotelli Sani, kokoustila Kuutti, 2.krs,
Jukupolku 5, Kalajoki (karttalinkki)

Ilmoittautuminen 22.1.2020 klo 16 mennessä

Tietosuoja

Ohjelma

8:30 Aamukahvit ​
9:00 – 9:20 Alustus ja katsaus sähköisen asioinnin nykytilaan, Joki ICT Oy​
9:20 – 9:30 Ohjelmistorobotiikka, Sami Krank, Kalajoen kaupunki
9:30 - 11:30 Pienryhmätyöskentely​ toimialoittain
11:30 – 12:30 Lounas​
12:30 – 13:30 Työpajojen tulosten esittely
14:00 – 14:15 Kahvit​
14:15 – 14:45 Keskustelua ja päätös hankkeen aloittamisesta
14:45 - 15:00 Päätössanat, Joki ICT Oy
15:00 - 15:30 Hankkeen ydinryhmä kokoontuu

Tervetuloa!

 

Alueellinen karttapalvelu https://kartta.jict.fi uudistui!

Infokartta Oy päivitti alueellisen karttapalvelumme (https://kartta.jict.fi) uuteen versioon.

Älykännykällä tontit kätevästi kartalla

Päivityksen jälkeen karttapalvelu on skaalautuva ja käyttäjä näkee mobiilinäkymässä oman sijaintinsa kartalla GPS-paikannuksella.

Tonttipörssin osalta uudistuvat tontin tietojen näyttäminen sekä tontinvaraus- ja tiedustelulomakkeiden käytettävyys mobiilinäkymässä.

Yhteistyötä jo toistakymmentä vuotta

Infokartta Oy ja Joki ICT Oy tuottavat alueellista karttapalvelua yhteistyössä siten, että Infokartta Oy kehittää ja ylläpitää InfoGis-karttapalveluohjelmistoaan Joki ICT Oy:n palvelimella. Infokartta Oy tarjoaa asiakkaille kartta-aineistojen työstämiseen liittyvää asiantuntijatyötä ja ICT Oy vastaa ensisijaisesta ylläpitotuesta asiakkaan ylläpitäjille.

Kunnan luonto- ja ulkoilureitit kartalla

Saavutettavuus osana kuntasivuston uudistamista

Raahen kaupungin tietohallintoasiantuntija Virpi Stång kirjoittaa www.saavutettavuusvaatimukset-sivun blogikirjoituksessa muun muassa seuraavasti:

Saavutettavuus on onnistuneen yhteistyön tulos

Kuntasivustossa saavutettavuus ei ole sooloilua, vaan yhdessä tekemistä. Se on yhteistyötä visuaalisen suunnittelijan, järjestelmätoimittajan ja sisältötuottajien kesken. Kun sitoudumme samaan päämäärään ja autamme toinen toisiamme, verkkosivuston saavutettavuus varmistetaan myös tulevaisuudessa. Sivusto kerrallaan teemme verkkomaailmasta sellaisen, kuin sen olisi aina pitänyt olla.

Lue lisää Virpin blogikirjoituksesta miten saavutettavuus toteutetaan ja saadaan osaksi toimintatapoja. Joki ICT Oy:n osalta saavutettavuuden toteutuksesta julkaisujärjestelmäämme vastasi tekninen asiantuntijamme Mika Isopoussu.

Alavieskan kunnan uudet www-sivut

Alavieskan kunta päivitti www.alavieska.fi -sivunsa Joki ICT Oy:n Drupal Kunta -palveluun. Sivut on suojattu sertifikaatilla ja ne ovat teknisesti saavutettavat. Nyt kuntalaiset ja Alavieskassa tapahtumia järjestävät voivat ilmoittaa tapahtumansa julkaistavaksi kunnan www-sivujen tapahtumakalenterissa. Ajankohtaiset tiedotteet löytyvät suoraan etusivulta ja haetuimmat sivut pikalinkeistä ja etusivun alaosan nostoista.

Kuva Alavieskan kunnan www-sivujen etusivusta.

Uusien www-sivujen ulkoasusta ja  drupal-järjestelmän toteutuksesta vastasi websuunnittelijamme Mika Isopoussu.

Drupal Kunta -verkkopalvelulla saavutettavat www-sivut

Saavutettavuusvaatimukset käytäntöön

Laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta velvoittaa viranomaisia kuten kuntia tekemään verkkopalveluistaan eli verkkosivuistaan saavutettavuusvaatimusten mukaisia. 

Tarjoamme uusien www-sivujen toteuttamiseen Drupal Kunta-verkkopalveluamme, jolla kunnan www-sivut ovat teknisesti saavutettavat ja niissä on huomioitu saavutettavaan sisältöön vaadittavat komponentit. Opastamme uusien www-sivujen sisällöstä vastaavia ylläpitäjiä selkeän ja saavutettavan sisällön tuottamiseen sekä avustamme mm. saavutettavuusselosteen laatimisessa.

Nykyisille Drupal Kunta-verkkosivuasiakkaille tarjoamme drupal-verkkopalveluun teknisen saavutettavuuden päivitystä sekä opastusta saavutettavan sisällön tuottamiseen.

Kysy lisää!

Joki ICT:n omistajapohja laajenee

Joki ICT:n varsinainen yhtiökokous hyväksyi perjantaina 22.3. yhtiön osakkaiksi Kannonkosken, Kempeleen ja Kyyjärven kunnat. Yhtiöllä on tämän jälkeen kaikkiaan 25 omistajaa, joista 21 kuntia, 3 kuntayhtymää ja 1 kuntien 100-prosenttisesti omistama yhtiö. Yhtiön omistaja- ja sitä kautta myös toiminta-alue ulottuu Kempeleestä Pohjoisen Keski-Suomen alueelle.

Yhtiökokous vahvisti myös vuoden 2018 tilinpäätöksen. Yhtiön liikevaihto vuonna 2018 oli 1 464 602,84 € ja tilikauden voitto 40 217,47 €. Yhtiö on nyt kasvanut yli 100 % kahtena peräkkäisenä vuotena liikevaihdolla ja henkilöstömäärällä mitattuna.